Tudor

Betaalbaar alternatief

Tudor werd opgericht als betaalbaar alternatief voor de horloges van Rolex. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een merk met een duidelijk eigen gezicht. Opgericht door Hans Wilsdorf. In een tijdperk waarin fusies en overnames nog tot de toekomst behoren, weet hij op deze manier optimaal gebruik te maken van de faciliteiten van Rolex. Tegelijkertijd introduceerde hij niet simpelweg een nieuw horlogemerk. Tudor is een merk dat meteen al op het vertrouwen van de consument mag rekenen, omdat de kwaliteit wordt gegarandeerd door Rolex.

 

De nauwe band met Rolex

De nauwe band met Rolex blijkt uit de horloges die het merk de eerste jaren op de markt brengt. Tussen 1947 en 1952 komt het met de Tudor Oyster, gevolgd door de Tudor Oyster Prince collectie. Ook verschijnen er horloges waarbij de merknaam Tudor vergezeld wordt door de naam Rolex. Hans Wilsdorf zelf zet zich er in deze tijd persoonlijk voor in dat de horloges van Tudor wat betreft precisie, betrouwbaarheid en stijl aan zijn eigen hoge kwaliteitseisen kunnen voldoen.

 

Franse Marine

In de jaren zestig ontwerpt het merk een duikhorloge voor de Amerikaanse marine en ook de Franse marine doet een beroep op Tudor. Zo manifesteert Tudor zich als producent van stijlvolle en technisch hoogstaande horloges, geïnspireerd op beroepen die als gevaarlijk worden beschouwd. De horloges vallen op door functionele features als een chronograaf of datumaanduiding. Bekende modellen uit de historie van Tudor zijn de Oyster (1947), de Oyster Prince (1952), de Prince Submariner (1964), de Oysterdate chronograaf (1970) en de Hydronaut (1999).

 

 

tudor-logo

 

 

 

 

 

Facebookinstagram