Grand Seiko

Eenvoudigweg het allerbeste van Seiko.

December 1960. De geboorte van Grand Seiko. Voordat de eerste ontwerpschetsen van het eerste Grand Seiko horloge op papier stonden, werd er een bepaald niet bescheiden doelstelling vastgelegd: creëer het beste luxe horloge ter wereld. Met een precisie, afleesbaarheid en betrouwbaarheid op een niveau dat nog nooit eerder was behaald door Seiko. En hoger dan de hoogste op dat moment geldende International Chronometer Standards.

Grand Seiko is een echte manufactuur. Alle kalibers worden volledig in-house gemaakt. De hoogwaardige uurwerken worden door SEIKO’s Masters of Watchmaking met de hand geassembleerd. De vastgelegde nauwkeurigheid is het resultaat van gecontroleerde metingen in de fabriek gedurende 17 dagen. Waarbij 6 verschillende posities en 3 temperatuurwisselingen worden toegepast, vóórdat het uurwerk in de kast wordt gemonteerd.

Drie hoogwaardige horlogetechnieken.

Grand Seiko staat voor: accuraatheid, schoonheid en afleesbaarheid op het állerhoogste niveau. In de prestigieuze GS collectie worden drie hoogwaardige horlogetechnieken gebruikt: 9S Mechanisch, 9R Spring Drive en 9F Quartz. De ‘9’ wordt om een bijzondere reden in de drie Grand Seiko kalibers gebruikt. Het Japanse ‘Kanji’ symbool betekent namelijk ‘ultiem’ en wordt uitgesproken als ‘kyu’ wat óók het getal negen betekent.

SEIKO al meer dan 130 jaar

SEIKO staat al meer dan 130 jaar voor innovatie in techniek en design. Geen ander horlogemerk ter wereld ontwikkelde zoveel vernieuwende technologieën. SEIKO’s drang naar innovatie is diverse malen erkend en bekroond door de belangrijkste organisaties in de horlogebranche.

Facebookinstagram